HTML

Duguláselhárítás házilag szódabikarbónával - segít ?

2014.02.18. 10:10 i-mode

Hozzávalók

  • szódabikarbóna
  • 20%-os ecet
Lefolyó tisztító

Elkészítés

Legyen száraz a lefolyó. Öntsünk bele szódabikarbónát, úgy hogy jól betakarja, és erre pedig ecetet. Hagyjuk pezsegni. Ha marad szóda öntsünk még hozzá ecetet. Ha kell, ismételjük meg a műveletet.

A szódabikarbóna rendkívül hasznos szer: használhatod többek között vízkő ellen és a ruhák fehérítésére is. Emellett a lefolyócsövek karbantartásánál is nagyon hasznos, sőt, kisebb dugulások elhárításában is segít. Ha például csak nagyon lassan csordogál le a víz a mosogató- vagy a mosdókagylóban, akkor elsőként a szódabikarbónával próbálkozz.

Öt evőkanálnyit keverj el két liter vízben. A keveréket forrald fel, és azonnal öntsd a lefolyóba - lehetőleg közvetlenül, ezért várd meg, hogy lefolyjon a benne lévő víz. Ez általában feloldja a lefolyócsőben lévő lerakódásokat. Érdemes havonta egyszer akkor is elvégezned ezt a műveletet, ha a lefolyóknak látszólag semmi bajuk.

Az ecet-szódabikarbóna páros

Az ecetes-szódabikarbónás keverék talán a leghatékonyabb a dugulás elhárítására, ráadásul még a lefolyóból áradó kellemetlen szagokat is megszüntetheted vele - arról nem is beszélve, hogy a pénztárcád mellett ezen szerekkel a csővezetéket is kímélheted. A mosdókagylók és kádak dugulásának megszüntetése érdekében egy tölcsér segítségével önts a lefolyóba fél pohár szódabikarbónát, majd egy pohár ecetet. Amikor a habzás alábbhagy, alaposan öblítsd át forró vízzel a lefolyót. Ezután várj öt percet, majd engedj rá bőségesen hideg vizet.

A konyhában a zsír, az olaj, az ételmaradékok vagy éppen a kávézacc, a fürdőszobában a hajszálak, a szappandarabkák, a tusfürdő, vízkő és sampon okozta lerakódások a felelősek a lefolyók eldugulásáért. A dugulással ráadásul akkor is szembe kell nézned időnként, ha szűrőt használsz a kádban vagy a mosdókagylóban: az ugyanis csak a nagyobb ételmaradékok vagy a hajszálak ellen véd, a sampon vagy a vízkő ellen nem.

Szólj hozzá!

Címkék: Duguláselhárítás-bontás-nélkül Duguláselhárítás házilag szódabikarbónával

A bejegyzés trackback címe:

https://dugulaselharitasa.blog.hu/api/trackback/id/tr455820068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása